GRIZLY Manioková Cassava mouka BIO 1000 g
GRIZLY Manioková Cassava mouka BIO 1000 g
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v Grizly
Perfektní - pro bezlepkáře, pro lidi s tak zvanými civilními chorobami - je to perfektní zdroj minerálůmamkvalitních sacharidu. Děkuji, že to prodáváte.
, zakoupeno v Grizly
- byl by lepší zpětně uzavíratelný sáček
, zakoupeno v Grizly
Super přísada do bezlepkových směsí. Lze ji ale použít i samostatně.
Moje tělo nemá rádo lepek. Najít suroviny, které pšeničnou či žitnou mouku nahradí, není vždycky jednoduché. Obvykle se nejedná pouze o jeden druh obilnin a pseudoobilovin, který obyčejnou mouku nahradí, ale o směsi. Ty jsou míchané přímo dle použití. Například ze směsi na pečení piškotového těsta, nejde udělat nudle do vývaru ani kváskový chleba, atp.
Maniokovou mouku používám samostatně hlavně při výrobě mexických tortillí (flour tortillas). Dobře se ale hodí i do směsí na piškotová a litá těsta. Do chlebového těsta je ale nevhodná.
Parametry produktu
Popis produktu
GRIZLY Manioková (maniok) mouka BIO 1000g
- Administrativní zařazení: Rostlinné mouky
- Složení: Mouka z kořene manioku jedlého* 100 %
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
- Země původu: Brazílie
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
- Vlastnosti a výhody: Manioková mouka neboli mouka z cassavy se získává z kořene rostliny manioku, který je také známý pod stejnou cassava, yuca nebo tapioka. Pěstuje se již po dlouhé tisíciletí a to zejména v tropických oblastech. Svou oblíbenost si exotická mouka získala mimo jiné pro své atraktivní látkové složení. Tapioková mouka je přirozeně bezlepková a při pečení má vynikající vlastnosti.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontroly a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Manioková mouka má v kuchyni široké využití a zvláště při pečení. Díky své neutrální chuti ji lze využít pro přípravu sladkých i slaných pokrmů a těst. Je bezlepková, má kypřící i zahušťovací vlastnosti. Oceňujeme ji při zahušťování omáček, pečení chleba nebo můžeme nahradit vaječný bílek při přípravě bábovek, sekané nebo bramborových placek.
Zajímavé recepty a nápady na pečení naleznete také v našem magazínu.
- Poznámka: Mouka z kořene manioku je pro nás v Česku poměrně novinkou, proto zatím nerozlišujeme její různá období. U nás najdete dva její druhy - maniokovu (maniok) mouku a tapiokovou mouku . Rozdíl mezi nimi je ve zpracování. Tapioková mouka je vlastně škrob extrahovaný z kořene manioku procesem propírání a drcení. Drť se následně vyždímá do škrobových tekutin, které po vypaření vody získáme tapiokovou mouku. Naopak maniok mouka se vyrábí zpracováním celého kořene, který se jednoduše oloupe, nasuší a namele do jemné konzistence. To také znamená, že v sobě zachová větší množství vlákniny, má jemně béžovou barvu a hrubší než mouka tapioková.
- Manioková mouka (mouka z cassavy) se získává z kořene rostliny manioku. Svou oblíbenost si drží už po dlouhé tisíciletí díky svým skvělým výživovým hodnotám. Je bezlepková a ve spoustě receptech lze moukou z cassavy nahradit pšeničnou 1:1.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v Grizly
Perfektní - pro bezlepkáře, pro lidi s tak zvanými civilními chorobami - je to perfektní zdroj minerálůmamkvalitních sacharidu. Děkuji, že to prodáváte.
, zakoupeno v Grizly
- byl by lepší zpětně uzavíratelný sáček
, zakoupeno v Grizly
Super přísada do bezlepkových směsí. Lze ji ale použít i samostatně.
Moje tělo nemá rádo lepek. Najít suroviny, které pšeničnou či žitnou mouku nahradí, není vždycky jednoduché. Obvykle se nejedná pouze o jeden druh obilnin a pseudoobilovin, který obyčejnou mouku nahradí, ale o směsi. Ty jsou míchané přímo dle použití. Například ze směsi na pečení piškotového těsta, nejde udělat nudle do vývaru ani kváskový chleba, atp.
Maniokovou mouku používám samostatně hlavně při výrobě mexických tortillí (flour tortillas). Dobře se ale hodí i do směsí na piškotová a litá těsta. Do chlebového těsta je ale nevhodná., zakoupeno v Grizly
dobře se sní pracuje, skvělé pro přidání k ořechovým moukám, aby se těsto trochu "slepilo, skvělé na wafle, vřele doporučuji
, zakoupeno v Grizly
Kupovala jsem několikrát, při posledním nákupu byla mouka žluklá.
, zakoupeno v Grizly
- kvalitní
, zakoupeno v Grizly
výborná
, zakoupeno v Grizly
- funguje
lze s ní nahradit pšeničnou mouku
, zakoupeno v Grizly
velmi dobrá a kvalitní mouka
, zakoupeno v Grizly
- dobře se s ní pracuje