Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Špaldová mouka se vyrábí z pradávné odrůdy nešlechtěné pšenice známé jako špalda, která byla součástí lidského jídelníčku již tisíce let. Má vysoký obsahu minerálních látek (především hořčík, vápník, draslík, fosfor a zinek) a vitamínů (B1, B2). Obsahuje nejvíce bílkovin ze všech obilnin a navíc je bohatá na vlákninu. Další výhodou je nízký obsah tuku.
Použití: Ze špaldové mouky můžete upéct vaše oblíbené slané i sladké pokrmy. Hodí se do pečiva, ale i palačinek, buchet, koláčů, muffinů či na korpus dortů. Špaldovou moukou lze pšeničná zcela nahradit, avšak pro začátek doporučujeme smíchat tyto dvě mouky v poměru 1:3. Špaldová mouka má výraznější chuť než klasická pšeničná a těsto je o něco tužší a tmavější. Výborně poslouží také jako zahušťovaldo do polévek nebo na výrobu kaší.
Zajímavé recepty a nápady na pečení také naleznete v našem magazínu.
Špaldová mouka má jemnou oříškovou chuť a vůni a krémovou barvu. Je velmi snadno stravitelná a svým složením příznivě působí na náš imunitní systém.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 1536 kJ / 367 kcal
Tuky: 1,67 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 73,3 g z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 16,7 g
Vláknina: 13,3 g
Sůl: 0 g
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Do 3 dnů • 1 varianta29 Kč90 % • 206 recenzíDalší informace
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.