Mouka pšeničná celozrnná. Celozrnné mouky jsou mlety z celého zrna. Obsahují tedy mimo bílkovin, sacharidů a tuků také vlákninu, minerální látky z klíčků a vitamíny. Obiloviny ve své celozrnné podobě mají mnoho předností. Uvolňují energii postupně, obsahují více vitamínů skupiny B, minerálních látek.
Celozrnou mouku lze použít na pečení chleba, buchet, koláčů, cukroví, do knedlíků nebo k zahušťování pokrmů.
Grahamová mouka je celozrnná mouka, v níž jsou kromě samotného zrna pomleté ještě tzv. otruby, tj. druhý vnější ochranný obal zrna.
Grahamové mouce dal jméno americký kazatel Sylvester Graham, který protestoval proti prosívání mouky za účelem vzniku mouky bílé.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.