ideální pro přípravu koláčů, moučníků, dortů, sušenek
můžete ji přidat i do chleba
hodí se do mnoha italských receptů
V jakémkoliv receptu můžeme až 25 % běžné mouky nahradit moukou kaštanovou. Tato mouka má nasládlou chuť a příjemnou vůni.
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
RECEPT NA HRUŠKOVÝ KOLÁČ
150 g kaštanové mouky
300 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
1 lžíce chia mouky
120 g cukru (nejlépe třtinového)
1 prášek do pečiva
½ lžičky xanthanu
3 lžíce oleje
420 ml vody
2 zralé hrušky
citronová šťáva
Mouky smícháme s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej, vodu a krátce prošleháme šlehačem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Poklademe hruškami pokrájenými na drobné kostičky a pokapanými citronovou šťávou. Na závěr posypeme drobenkou, kterou připravíme promnutím tuku s moukou a cukrem. Pro ozvláštnění můžeme do drobenky přidat lžičku skořice, nebo lžíci kokosu, nebo lžíci kakaa. Pečeme při 160 °C, až než se těsto přestane lepit na špejli. Doba pečení záleží na troubě a na šťavnatosti a množství hrušek, cca 30–40 min.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.