BioNebio Bio špaldová mouka hladká 1000 g
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v bio nebio s. r. o.
- bio
- kvalita
Dobře se z ní peče
, zakoupeno v bio nebio s. r. o.
- bio
Dobře se z ní peče
, zakoupeno v bio nebio s. r. o.
- kvalitní mouka
- dobře se s ní peče
- dobrý poměr cena - kvalita
Parametry produktu
Popis produktu
Špalda (druh pšenice) je prastará obilovina, která nebyla šlechtěna, tudíž si zachovala velké množství cenných látek. Špalda obsahuje zejména hodně hořčíku a vitamínů skupiny B.
Jedním z nich je i vitamín B17. Celozrnná mouka se liší od bílé tím, že je zpracováno a mleto celé vyčištěné zrno obilovin. Nejsou odstraňovány obalové vrstvy a klíček, které obsahují největší množství cenných látek (vitamíny, minerály, kvalitní tuk) a vlákniny. Celozrnnou mouku můžeme přidávat jako příměs do bílé mouky anebo jí bílou mouku zcela nahradit. Pečivo připravené z celozrnné mouky má tmavší zabarvení.
Chleby s přídavkem špaldové mouky mají výraznou chlebovou vůni, velký objem, krásně popraskanou kůrku, perfektně chutnají a dlouho vydrží vláčné a čerstvé. Špalda navíc obsahuje téměř všechny základní složky důležité pro organismus. Díky většímu podílu aleuronové vrstvy tak obsahuje pšenice špalda v průměru 16 % bílkovin, což je mnohem více, než u klasické pšenice.
Aminokyselinové složení je u klasické pšenice a špaldy téměř totožné, pouze obsah esenciálních aminokyselin je u špaldy vyšší. Špalda tak obsahuje poměrně značné množství nenasycených mastných kyselin a neobsahuje cholesterol. Obsah lepku se v ní pohybuje okolo 40 % a jeho kvalita je velmi vysoká. Konzumace špaldové mouky ale v některých případek alergii u celiaků vůbec nevyvolává, v každém případě je ale její konzumace nutná prodiskutovat s lékařem.
Špalda, díky tomu, že není šlechtěná, tak si zachovává svoje přirozené vlastnosti a má oříškovou chuť. Ve špaldové mouce najdete celou škálu minerálních látek, vitamínů a více než 12 % bílkovin. Je vyráběná ze zrn rostlin pěstovaných v BIO kvalitě na kontrolovaném ekologickém zemědělství. Výborně se hodí na pečení chleba a různého pečiva, ale i na přípravu zavářek do polévky nebo na zahušťování pokrmů
Složení: 100% mouka špaldová hladká z kontrolovaného ekologického zemědělství
Nutriční hodnoty ve 100 g: 1517 kJ/358 kcal bílkoviny 12,5 g, tuk 2 g, sacharidy 55 g, vláknina 4 g, voda max 11 g.
Použití:
Ze špaldové mouky lze vařit a péci různé pokrmy – dodá jim výjimečnou chuť. Výborná je do koláčových těst, ale i do polévek, kaší či na běžné zahuštění omáček. Chléb s přídavkem špaldové mouky má výraznou chlebovou vůni, velký objem, popraskanou kůrku a výbornou (lehce ořechovou) chuť. Vydrží dlouho vláčný a čerstvý.
Balení: 1000 g
Upozornění:
Obsahuje lepek.
Země původu:
Maďarsko
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v bio nebio s. r. o.
- bio
- kvalita
Dobře se z ní peče
, zakoupeno v bio nebio s. r. o.
- bio
Dobře se z ní peče
, zakoupeno v bio nebio s. r. o.
- kvalitní mouka
- dobře se s ní peče
- dobrý poměr cena - kvalita
, zakoupeno v bio nebio s. r. o.
Výborná mouka na bílé pečivo - bagety a ciabatty jsou z ní krásně nakynuté.
bio nebio s. r. o. (prodejce)
Děkujeme za Vaši recenzi a máme radost, že se pečení daří.