Ječmen patří mezi nejstarší obilniny. Ječné zrno je především zdrojem sacharidů a bílkovin. V menší míře obsahuje tuky a další látky. Důležitý je obsah vitamínů skupiny B a E,...
Ječmen patří mezi nejstarší obilniny. Ječné zrno je především zdrojem sacharidů a bílkovin. V menší míře obsahuje tuky a další látky. Důležitý je obsah vitamínů skupiny B a E,...
Ječmen patří mezi nejstarší obilniny. Ječné zrno je především zdrojem sacharidů a bílkovin. V menší míře obsahuje tuky a další látky. Důležitý je obsah vitamínů skupiny B a E, kyseliny panthothenovej a listové, biotinu, a minerálních látek, obzvláště křemičitanů.
Ječná mouka v receptech se dá použít samostatně či ve spojení s jinými druhy muk, zvyšuje vláčnost cesta.
Použití: Ječmen mouku můžeme použít na vaření i pečení ve formě příměsi (cca 20%) do běžné mouky na odlehčení cesta, do knedlíků, omáček, pudinků a krémů.
Složení: celozrnná ječná mouka.
Nutriční hodnoty ve 100g výrobku:
Energie: 1416Kj / 335kcal
Bílkoviny: 9,8 ga
Sacharidy: 64,3g (z toho cukr: 2,0 g)
Tuky: 2,1g (z toho nasycené: 0,5g)
Sůl: 0,1g
Referenční příjem průměrné dospělé osoby (8400kJ / 2000Kč)
Alergeny: ječmen, lepek.
Skladování: Skladujte na chladném a suchém místě.
Země původu: Maďarsko.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.