Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Špaldová mouka se vyrábí z pradávné odrůdy nešlechtěné pšenice známé jako špalda, která byla součástí lidského jídelníčku již tisíce let. Má vysoký obsahu minerálních látek (především hořčík, vápník, draslík, fosfor a zinek) a vitamínů (B1, B2). Obsahuje nejvíce bílkovin ze všech obilnin a navíc je bohatá na vlákninu. Další výhodou je nízký obsah tuku.
Použití: Ze špaldové mouky můžete upéct vaše oblíbené slané i sladké pokrmy. Hodí se do pečiva, ale i palačinek, buchet, koláčů, muffinů či na korpus dortů. Špaldovou moukou lze pšeničná zcela nahradit, avšak pro začátek doporučujeme smíchat tyto dvě mouky v poměru 1:3. Špaldová mouka má výraznější chuť než klasická pšeničná a těsto je o něco tužší a tmavější. Výborně poslouží také jako zahušťovaldo do polévek nebo na výrobu kaší.
Zajímavé recepty a nápady na pečení také naleznete v našem magazínu.
Špaldová mouka má jemnou oříškovou chuť a vůni a krémovou barvu. Je velmi snadno stravitelná a svým složením příznivě působí na náš imunitní systém.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 1536 kJ / 367 kcal
Tuky: 1,67 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 73,3 g z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 16,7 g
Vláknina: 13,3 g
Sůl: 0 g
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Skladem • 1 variantaDoplňkové služby59 Kč98 % • 9 038 recenzíShop roku '23 - FinalistaDalší informace
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.